فومهای پلیاتیلن
فوم پلی اتیلن یک فوم سلول بسته است که از قرار گرفتن میلیونها حباب هوا و پلیاتیلن فشرده شده در کنار یکدیگر تشکیل شده است.
از مهمترین ویژگیهای فوم پلی اتیلن این است که عایق حرارتی و برودتی بسیار مطلوبی است.
ازدیگر مزایای فوم های پلی اتیلن وزن سبک و خاصیت برگشت پذیری بالا آنهاست.
این فوم ها در دمای ۳۵- درجه تا ۹۰ درجه سانتی گراد قابل استفاده می باشد و مقاومت های بالایی در مقابل میکروب ها و عوامل فرساینده محیطی دارند و دارای مشخصات و استانداردها و پارامتر هایی می باشند که بر حسب آن ها تهیه و آزمایش می شوند.
مشخصات فنی فوم پلی اتیلن
برای بررسی مشخصات فوم پلی اتیلن خاصیت ضد آب بودن و مقاومت شیمیایی آن از لحاظ حالات شیمیایی که در آن سطح رنگ رفته و چروک آن و تغییرات اندازه گیری از لحاظ تاب و پود و ضخامت و همچنین از لحاظ سرعت جذب بیان می شود .
استانداردهای فوم پلی اتیلن
استاندارد چگالی DIN 53420 و نتیجه استاندارد آن ۲۰-۲۵ kgs برمتر مکعب می باشد.
استاندارد فشار تراکم DIN53577 می باشد و نتیجه استاندارد آن به شرح زیر می باشد : فشار تراکم با تنش ۵KN بر متر مربع که فشردگی آن ۱۰ درصد می باشد .
فشار تراکم با تنش ۳۵KN بر متر مربع که فشردگی آن ۲۵ درصد می باشد .
و فشار تراکم با تنش ۱۰۰ KN بر متر مربع که فشردگی آن ۵۰ درصد می باشد .
عکس العمل تحت بار گذاری و باربرداری که استاندارد آن DIN 53572 می باشد و نتیجه استاندارد آن به این گونه است که اگر به مدت ۲۲ ساعت تحت فشردگی ۵۰ درصد در محیط ۲۰ درجه قرارگیرد ۲۴ ساعت پس از باربرداری ۹۰ درصد از ضخامت اولیه آن احیا می شود .
استاندارد مقاومت کششی DIN 53571 و نتیجه استاندارد ۶۶۰KN بر متر مربع در جهت مخالف می باشد
استاندارد مقاومت کششی طولی و عرضی DIN 53571 می باشد و نتیجه آن ۹۰ درصد در جهت موافق و ۱۲۵ درصد در جهت مخالف هست .
استاندارد مقاومت در برابر پارگی DIN 53575 می باشد و نتیجه آن ۰٫۵N/MM می باشد .
مقاومت صوتی از لحاظ استاندارد DIN 4109 و نتیجه آن UPTO 20 Db می باشد .
استاندارد انتقال حرارتی ASTMC-177 می باشد و نتیجه آن ۰٫۰۴۲W/MK در ۲۵ درجه سلسیوس می باشد .
میزان جذب آب نیز با استاندارد ASTMC-272-53 و نتیجه ۰٫۰۱۲ درصد می باشد .
استاندارد مقاومت در برابر عبور رطوبت و موئینگی BS3177 ، DIN53429 می باشد و نتیجه آن نیز میزان موئینگی را بیان می کند که صفر می باشد .
نتیجه استاندارد ایستایی به این شرح هست که پلی فوم در سطوح عمودی و سقف ها باید به وسیله توری هایی polynet مسلح گردد .
نتیجه استاندارد بازده دمایی عملکرد نیز از ۴۰- تا ۹۰ درجه سلسیوس می باشد .
نتیجه استاندارد در مواد شیمیایی این گونه عنوان شده که فوم پلی اتیلن در برابر اسید های رقیق مقاوم بوده و جاذب حشرات و جوندگان نمی باشد.
ویژگیها و کاربرد فومهای پلی اتیلن
• فوم پلی اتیلن در مقابل عوامل محیطی و شیمیایی مقاومت مناسبی داشته و ضمن خاصیت اکوستیک و ممانعت از انتقال صدا در حفظ حرارت وبرودت موثر میباشد.
• فوم های پلی اتیلن شـاکـرفوم معمولا به صورت عایق حرارتی و رطوبتی در کف بامها و دیوارها و کف طبقات و زیر پارکتها و یا کفهای چوبی و حتی در مکانهایی همچون سولهها و سالن های مرغداری به جای پشم شیشه استفاده میشوند و کاربرد موثری دارند.
• فوم های پلی اتیلنی همچنین به عنوان عایق حرارتی و برودتی لولههای اب و گاز نیز استفاده میشود.
• فوم پلی اتیلن به دلیل خاصیت سلول بستهای که دارند در عایق کاریهای صدا در ساختمانها و آمفی تئاترها و سالنهای سینما و دیوارهایی که بین ساختمانها مشترک میباشند و لولههای آب که صدای ریخته شدن آب در لولهها برای طبقات دیگر آزار دهنده میباشد و در تمامی محلهایی که باید از انتقال صدا جلوگیری شود استفاده میشود.
• همچنین ساختار نرم و انعطاف پذیر این فوم موجب گردیده است که نقش مهمی در صنعت بسته بندی و ضربه گیری داشته باشد.
به طور کلی فوم پلی اتیلن جزء رایجترین فوم های بسته بندی میباشد.
• از جمله مواردی که در ساخت و تولید آنها از فوم پلیاتیلن استفاده میشود صنعت خودروسازی میباشد که در خودروسازی در درب خودروها و داشبوردها و سقف اتومبیل و داخل آفتابگیر و پشت چراغ خودرو و همچنین در آب بندی و درب قوطیهای شوینده و واشر چراغ برق خیابان از فوم پلیاتیلن استفاده میشود.
• کفپوش های لاستیکی که در کف پیاده روها و در مهد کودک ها و پارکها و … استفاده میشود از جمله فومهای پلیاتیلن میباشد. همچنین ازفوم پلیاتیلن درآموزشگاهها و هنرکدهها برای گلسازی و. . استفاده میشود.