کاربرد فوم پلی اتیلن

 

کاربرد فوم پلی اتیلن در عایق حرارتی ساختمان

 

  • فوم پل اتیلن در مقابل عوامل محیطی و شیمییایی مقاومت مناسبی داشته و ضمن خاصیت اکوستیک و ممانعت از انتقال صدا در حفظ حرارت وبرودت موثر می باشد .
  • فوم های پلی اتیلن معمولا به صورت عایق حرارتی و رطوبتی در کف بام ها و دیوارها و کف طبقات و زیر پارکتها و یا کف های چوبی و حتی در مکان هایی همچون سوله ها و سالن های مرغداری ها به جای پشم شیشه استفاده می شوند و کاربرد موثری دارند.
  • فوم های پلی اتیلنی همچنین به عنوان عایق حرارتی و برودتی لوله های اب و گاز نیز استفاده می شود .
  • برای استفاده از فوم های پلی اتیلن به عنوان عایق حرارتی از قطرهای ۱۰ میلی متر تا ۴۰ میلی متر استفاده می کنند .
  •  

کاربرد فوم پلی اتیلن در عایق کاری صدا

 

فوم پلی اتیلن به دلیل خاصیت سلول بسته ای که دارند در عایق کاری های صدا در ساختمان ها و امفی تئاترها و سالن های سینما و دیوارهایی که بین ساختمان ها مشترک می باشند و لوله های آب که صدای ریخته شدن آب در لوله ها برای طبقات دیگر آزار دهنده می باشد و در تمامی محل هایی که باید از انتقال صدا جلوگیری شود استفاده می شود.

همچنین کاربرد فوم پلی اتیلن در عایق کاری حرارتی نیز بسیار است. که برای این منظور از فوم هایی با قطر ۲۰ میلی متر تا ۴۰ میلی متر استفاده می شود.فوم های پلی اتیلن علاوه بر اینکه به عنوان کاهش دهنده ی بازگشت صدا در محیط استفاده می شود از نشت کردن صدا هم از محیطی به محیط دیگر نیز تا حدودی می کاهد استفاده از فوم های پلی اتیلن در کنار فوم ریباند و پشم شیشه کارایی ایزولاسیون را بالا می برد.

البته لازم به ذکر است که فوم پلی اتیلن به صورت های ورقه ای و لوله ای و در انواع مختلفی می باشند که بسته به نوعشان کاربرد متفاوتی دارند .

 

همچنین ساختار نرم و انعطاف پذیر این فوم موجب گردیده است که نقش مهمی در صنعت بسته بندی و ضربه گیری داشته باشد. به طوری فوم پلی اتیلن جزء رایج ترین فوم های بسته بندی می باشد.

از جمله مواردی که در ساخت و تولید آن ها از فوم پلی اتیلن استفاده می شود صنعت خودروسازی می باشد که در خودروسازی در درب خودرو ها و داشبورد ها و سقف اتومبیل و داخل آفتابگیر و پشت چراغ خودرو و همچنین در آب بندی و درب قوطی های شوینده و واشر چراغ برق خیابان از فوم پلی اتیلن استفاده می شود .

کفپوش های لاستیکی که در کف پیاده رو ها و در مهد کودک ها و پارک ها و … استفاده می شود از جمله فوم های پلی اتیلن می باشد . همچنین ازفوم پلی اتیلن درآموزش گاه ها و هنر کده ها برای گلسازی و .. استفاده می شود .

امروزه این محصول به دلیل راندمان بالای ایزولاسیون ، کیفیت ودوام بالا،خاصیت ضدآب بودن ،مقاومت شیمیایی بالا ،قیمت مناسب سهولت نصب ، سهولت حمل و نقل و عدم آلوده سازی محیط زیست جایگزین بسیاری از عایق های دیگر گردیده است.

 

موارد مصرف فوم پلی اتیلن

 

به طور کلی از پلی اتلین در موارد زیر استفاده میشود:

  1. ساختمان : جهت عایق بندی لای دیوارها و کف بین طبقات و زیر پارکت و همچنین زیر سقف سوله ها و سالن های مرغ داری ها بجای پشم شیشه بکار می رود.
  2. تاسیسات : جهت عایق کاری لوله ها و کانال های انتقال هوا و مخازن.
  3. کشاورزی : جهت بستر کانالهای انتقال آب و استخر ها و همچنین پوشش گلخانه ها جهت ایجاد رطوبت.
  4. تشک سازی : از پلی فوم جهت تولید تشکهای طبی و بیمارستانی و خوشخواب و همچنین ساخت تشک های ورزشی استفاده می گردد.

 

موارد استفاده از فوم پلی اتیلن

 

_ عمده کاربرد فوم پلی اتیلن استفاده به عنوان عایق های حرارتی و رطوبتی و صوتی در ساختمان ها می باشد .
_ فوم پلی اتیلن ضربه گیر و محافظ مناسبی در صنایع بسته بندی می باشد و کاربرد فراوانی در این زمینه دارد .
_ در صنایع خودرو سازی فوم های پلی اتیلن دارای کاربردهای زیادی می باشند .
_ استفاده از فوم های پلی اتیلن در صنایع کشاورزی و تولید انواع خوش خواب ها و مبلمان بسیار می باشد .
_ در تولید تشک های طبی و ورزشی نیز از فوم پلی اتیلن استفاده می شود .
_ در صنایع تزئینی و دکوراسیون منزل و .. نیز از فوم های پلی اتیلن استفاده می شود .
_ فوم ها همچنین در عایق کاری تاسیسات برودتی در صنایع مختلف و عایق کاری لوله های آب سرد و گرم تاسیسات ساختمان به کار برده می شوند .
_ فوم پلی اتیلن به عنوان محافظ لوله های آب ساختمان ها به کار برده می شود تا در برابر ضربات احتمالی مقاوم باشند .
_ در درز بندی درب و پنجره ها در مقابل گرد و غبار و سرما و گرما از فوم های پلی اتیلن کراسیلنک استفاده می شود .
_ از فوم پلی اتیلن کراسیلنگ همچنبن در زیر سازی پارکت نیز استفاده می شود .
_ فوم های پلی اتیلن کراسیلنگ به دلیل اینکه خاصیت ضربه پذیزی فوق العاده ای دارند و در برابر رطوبت نیز به عنوان عایق مناسب عمل می کنند از این رو در خودرو های جدید کاربرد های زیادی دارند از قبیل آفتاب گیر و تهویه کننده هوای داخل خودرو و محاقظ سیم و ضربه گیر درب خودرو و جهت جلو گیری از خراش به سطح خودرو و صندوق عقب خودرو ها و سقف آن ها و ..
_ در عایق بندی لوله های پترو شیمی و پالایشگاه ها و عایق بندی مخازن سیال های گرم و سرد و عایق گرما برای یخچال و تهویه کننده هوا و عایق وسایل الکتریکی و عایق دور کانال کولر و .. نیز فوم پلی اتیلن به کار برده می شود .
_ در انواع 
کف پوش های ورزشی و زیر سازی زمین های چمن مصنوعی و تشک های کشتی کراسیلنک و جودو کراسیلنک و ژیمناستیک کراسیلنک و .. نیز از فوم های پلی اتیلن استفاده می شود ، علاوه بر این ها در تولید کوله پشتی و کلاه ایمنی نیز فوم پلی اتیلن به کار برده می شود . 

 

مزایای فوم پلی اتیلن پلاستیکی: 

 

۱ – فوم های پلی اتیلن نصب آسان و سریع دارند و بنابرین در زمان و هزینه نصب صرفه جویی می شود .
۲ – در فوم های پلی اتیلن ضریب نفوذ رطوبت تقریبا به صفر می رسد و بنابرین برای محیط های مرطوب و دما های زیر صفر مناسب می باشد .
۳ – پلی اتیلن ها فوم های پلاستیکی در برابر آلودگی های قارچی و بیولوژیکی مقاوم می باشد .
۴ – پلی اتیلن فوم های پلاستیکی پایداری زیادی دارند .
۵ – پلی اتیلن ها در مقابل اوزون و ماورا بنفش مقاوم می باشد .
۶ – فوم های پلاستیکی پلی اتیلن در برابر خوردگی مقاوم می باشد .
۷ – ضریب انتقال حرارت پلی اتیلن فوم پلاستیکی بسیار پایین می باشد .
۸ – پلی اتیلن ها بدون فیبر بوده و بدون تولید ریز گرد و غبار می باشند .
۹ – پلی اتیلن ها بسیار انعطاف پذیر می باشند .
۱۰ – پلی اتیلن فوم پلاستیکی غیر سمی می باشند .
۱۱ – فوم های پلی اتیلن در مقابل فشار و ضربه پذیری بسیار مقاوم می باشند .
۱۲ – فوم های پلی اتیلن نسبت به عایق های الاستومتری هزینه پایین تری دارند .

 

معایب فوم پلی اتیلن پلاستیکی

 

این فوم ها با این که هزینه پایینی نسبت به عایق های الاستومتری دارند ولی در مقابل نیز هزینه بالایی در مقابل پشم شیشه و پشم سنگ و .. دارند .
فوم های پلی اتیلن به دلیل این که در محدوده دمایی ۳۵- تا ۹۰ درجه سانتی گراد قابل استفاده می باشند پس در دما های بالاتر از آن نمی توانند به شکل اولیه خود بمانند و تغییر شکل داده و یا فرو می ریزند و همچنین خاصیت الاستیسیته خود را از دست می دهند . بنابراین فوم های پلی اتیلن در مقابل حرارت پایداری چندانی ندارند .
از آنجایی که چگالی فوم های پلی اتیلن از پشم معدنی و شیشه بیشتر می باشد بنابرین ضریب انتقال صوت مواد سلولی انعطاف پذیر آن از پشم شیشه و پشم سنگ بیشتر می باشد بنابرین عایق آکوستیک مناسبی نسبت به پشم شیشه و سنگ نمی باشند .